top of page

Tussen Knokke en Westkapelle

De dorpskernen van Knokke en Westkapelle zijn met elkaar verbonden door de Natiënlaan. Vroeger was dat een gewone tweevaksbaan waar de auto's aanschoven richting kust of binnenland.

Daar komt verandering in!

Wie nu richting binnenland rijdt, kan niet naast de nieuwe ziekenhuiscampus AZ Zeno kijken. Een landmark die als een ruimteschip uit outer space te midden de velden is neergedaald.

Ernaast komt een uitvaartcentrum dat volledig is afgestemd op de noden van de hedendaagse rouwbeleving en een hotelresort voor wie om welke reden ook in de buurt van het ziekenhuis moet overnachten.

We rijden verder richting Westkapelle en we zien de ruimte waar weldra een evenementenplein met evenementenhal komt. Hier zullen we voortaan de prachtige spektakels zoals Cirque du Soleil kunnen bewonderen.

Uiteraard komt er een helihaven en die wordt naast het evenementenplein en het bedrijventerrein ingeplant.

Het Walletje, ons bedrijventerrein, is intussen al aan de vierde fase in de ontwikkeling, een bewijs dat onze gemeente behoefte heeft aan een goed uitgerust bedrijventerrein. Hoeft het gezegd dat hiermee ook de tewerkstelling in eigen streek verzorgd wordt!

Het veiligheidsgebouw krijgt een plek op het bedrijventerrein.

Nog wat opschuiven richting Westkapelle en daar wordt het Opleidings- en oefencomplex voor Club Brugge gebouwd.. Geef toe, een buitenkansje voor onze gemeente om een topclub te mogen verwelkomen.

Aansluitend hierbij vinden we de bestaande gemeentelijke sporthal Molenhoek.

Met andere woorden: deelgemeenten Knokke en Westkapelle lopen in elkaar over en vormen een aaneengesloten kern met een evenwichtige mix van bestemmingen.

0 opmerkingen

Alle berichten

bottom of page