top of page

Zes jaar stedenbouw ... wie betaalt?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2018

In mijn twee vorige filmpjes heb ik de vele realisaties op het gebied van stedenbouw toegelicht. Daarnaast zijn er nog een aantal projecten in de opstartfase. 

De belangrijkste vraag die onze inwoners zich stellen is uiteraard: wie zal dat allemaal betalen? 

Knokke-Heist is een financieel gezonde gemeente en we willen dat zo houden. Daarom kiezen we voor een financiering via publiek-private samenwerking, waarbij het gewicht van de investeringen gedragen wordt door de private partner.

Als schepen voor Stedenbouw heb ik me samen met de burgemeester en het schepencollege zes jaar lang ingezet voor onze gemeente. Dat betekent in de eerste plaats: betaalbare woningen voorzien op plekken waar het aangenaam en mooi wonen is. Met de tweede fase van Heulebrug, met de geplande nieuwe wijken in Oostwinkel en de Keuvelwijk zijn we daarin geslaagd. Dat betekent ook: zorgen voor mooi aangelegde pleinen. Het nieuwe Heldenplein, de Canadasquare en het Albertplein die weldra gerealiseerd zullen worden, zijn hier uitstekende voorbeelden van. Dat betekent tot slot: de nodige voorzieningen aanbieden voor horeca, recreatie en gemeenschappelijke functies. Dat hebben we gedaan met het gemeenschapshuis in Heist, met de nieuwe sportinfrastructuur, met een nieuw scholencomplex en met het nieuwe Zwin. 


0 opmerkingen

Alle berichten

bottom of page