top of page

Het Rode Kruis is er voor jou! Help jij hen ook?

Ze zijn er weer: de supertoffe stickers van het Rode Kruis! Ze kosten 5 euro het stuk en de opbrengst gaat volledig naar de lokale afdeling van het Rode Kruis. Vooraan op de sticker kun je lezen waarvoor de afdeling het geld gebruikt. Door een sticker te kopen investeer je dus in je eigen omgeving en help je heel wat mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb jij op een dag zelf hulp nodig.

Wist je dat de stickers al sinds 1961 verkocht wordt? In de jaren ’50 werd het wegennet in België sterk uitgebouwd met steeds meer snelwegen. En in die tijd, toen er nog geen officieel rijbewijs bestond, liep dat niet altijd goed af. Het aantal ongevallen steeg en het Rode Kruis plaatste hulpposten langs de weg. Om die extra kost te financieren, begonnen de vrijwilligers eerst wimpels te verkopen die de autobestuurders aan de antenne van hun wagen konden hangen. En later werden dat dus de bekende stickers.

De sticker is dit jaar te koop van 25/4 tot en met 09/05. Check zeker de website of sociale media van jouw lokale Rode Kruisafdeling voor meer info over de locaties waar je onze vrijwilligers en Playmobil-stickers tegen het lijf loopt. Vaak vind je ze op de drukke kruispunten. Toon je goed hart en leg al vijf euro klaar!

Wil je je persoonlijk engageren voor het Rode Kruis? Word dan bloedgever! Ik doe het al sinds 2005. Je merkt er niets van en je weet dat jouw bloed een mensenleven redt!
0 opmerkingen

Alle berichten

bottom of page