top of page

Gelukkig verjaardag maatje ...

Maxim Willems beschouw ik zo'n beetje als mijn politieke vader. Zijn ouders waren beide actief in de gemeentelijke politiek - moeder Betty Van de Casteele was jarenlang schepen en vader Robert was een steunpilaar van de GBL en ook Maxim engageerde zich al op heel jonge leeftijd voor de politiek.

25 jaar zou hij schepen en eerste schepen zijn en de rechterhand van onze burgemeester. Hij was bevoegd voor cultuur, jeugd, senioren, financiën, erfgoed, ICT en vrije tijd, domeinen waar hij zijn hart en zijn ziel in legde.

Bij Maxim kon je altijd terecht. Zijn dossierkennis was uitzonderlijk. Hij verving de burgemeester als het nodig was en deed dat plichtsgetrouw en met verve. Velen, ook ik, zagen hem als de logische opvolger van onze burgemeester.

En dan sloeg het noodlot toe. Op 13 mei 2014 verloor hij de strijd tegen kanker, een strijd die hij onvoorstelbaar moedig gestreden heeft. Zijn gezin verloor een fantastische echtgenoot en vader, Knokke-Heist verloor zijn gewaardeerde schepen en ik, ik verloor een vriend.

Ongetwijfeld zou hij er deze verkiezingen opnieuw ingevlogen zijn, met zijn enthousiasme, zijn begeestering en zijn engagement. Maxim geloofde in de doelstellingen en de idealen van de Gemeentebelangen. In zijn geest werken we verder aan de realisatie van zijn dromen.

Vandaag zou je 62 jaar geworden zijn Maxim. We noemden je Max en je was en blijft de max.

.


0 opmerkingen

Alle berichten

bottom of page