top of page

Er staat een paard in de gang ...

Alaaf! Op zaterdag 2 maart om 15.30 uur werd Prins Carnaval Bieze I onder luid geschal van Thebaanse trompetten officieel aangesteld in “’t Kasteeltje”, de oude visserijschool in de Kursaalstraat in Heist. Voor onze gemeente het officiële begin van de traditionele carnavalsperiode!

Filip Bienstman haalde het voor het tweede jaar op rij van uitdager prinses Mirjam van der Mast. De keizerstitel wenkt voor Bieze I!

Elke rechtgeaarde (Knokke-)Heistenaar is al maanden bezig met zijn kostuums - uiteraard wil niemand vier dagen na mekaar in dezelfde outfit gezien worden - de carnavalsgroepen hebben zich uit de naad gewerkt om prachtige praalwagens en bijpassende kostuums en dansjes te ontwerpen, de cafés zijn voorzien op extra dorstige klanten ... Het is weer die tijd van het jaar!

Ik kan me niet voorstellen om me niet vier dagen te smijten in de leute, het plezier om met mijn maten uitbundig carnaval te vieren zit er van kindsbeen in gebakken en het gebrek aan slaap ... dat haal ik later wel weer in! Heist Carnaval is bij uitstek een familie- en vriendenfeest.

Speciaal voor deze gelegenheid is er het Klakkerbier dat woensdagavond door het Hof der Prinsen werd voorgesteld in Sincfala, museum van de Zwinstreek.

Nog op het programma: straks om 14 uur vertrekt de grote carnavalstoet vanop het Stationsplein door de straten van Heist. Morgen is er sprotjesdag en op dinsdag om 15 uur vindt de traditionele gemaskerde voetbalwedstrijd plaats tussen de Plakkers en de Visschers in stadion De Taeye. Deze ludieke traditie is sinds 1928 een vaste waarde in het Heistse carnavalgebeuren. 's Avonds is er voorafgaand aan de verlichte avondstoet om 18.30 uur een babeluttenworp op de markt van Heist.

Hier ook nemen we afscheid van het carnavalsfeest met de popverbranding en de verlichte avondstoet.

Maar zo ver zijn we nog lang niet! Duimen voor droog weer en genieten ... Waar staat dat paard ook weer?
0 opmerkingen

Alle berichten

bottom of page