top of page

Twaalf jaar al zet ik me met hart en ziel in voor Knokke-Heist.  De voorbije zes jaar was ik schepen voor stedenbouw, landbouw, waterbeheersing en visserij.

 

Met jullie steun en met jullie stem zet ik me met volle goesting opnieuw zes jaar in voor een welvarend, veilig en proper Knokke-Heist. 

Kris Demeyere.

1970

Ik werd geboren op 1 juni 1970 in Blankenberge. Mijn ouders zijn Gerard Demeyere en Frieda Vermander. Ze hadden toen al de Nissan (Datsun) garage in de Westkapellestraat, zowat honderd meter van waar de garage nu is.

De appel valt niet ver van de boom! Ik was nog maar zes jaar toen ik al leerde rijden. Mijn hoofd stak nauwelijks boven het stuur uit. Mijn moeder durfde niet naast me plaats nemen, maar mijn grootmoeder had er alle vertrouwen in. En zo toerden we rond op het Walletje, dat toen nog maar pas aangelegd was. De buren konden hun ogen niet geloven toen ze de auto voorbij zagen rijden. Het leek wel of er geen chauffeur in zat. 

Tijdens de vakanties sleet ik met mijn buurjongens en buurmeisjes uren in een uitgestrekte weide wat verderop in de straat. Er lagen wat oude rioolbuizen in, zo van die hele grote, en dat waren onze forten! Het ene kamp tegen het andere. We durfden ook al eens vuurtje stoken. Onbezorgd ravotten was het! En daarna samen een doos koeken of een zak chips delen die iemand meegebracht had.

Met mijn opa ging ik vissen in het Boudewijnkanaal. Uren zaten we naast elkaar, wachtend tot de vis of de paling beet. Mijn opa was geen babbelaar, maar ik herinner me de rustig kabbelende gesprekken over gewone dagdagelijkse dingen. Ik weet zeker dat hij fier zou zijn op zijn kleinzoon!

Met mijn beste vriend Christophe Verheecke speelde ik voetbal bij KFC Heist. We amuseerden ons rot, maar ik kan me niet herinneren of ik veel doelpunten gescoord heb!

De kleuterschool deed ik in de vrije basisschool O.L.V.O. in Heist. Voor het lager onderwijs en  lager middelbaar trok in naar de Broeders Xaverianen, beter bekend als de Frères. Mijn hoger middelbaar deed ik in St.-Lodewijks in Brugge. Omdat ik gefascineerd was door auto’s, studeerde ik eerst aan de KATHO in Kortrijk, waar ik het graduaat Mechanica volgde. Daarna volgde ik een managementopleiding aan het IVA in Driebergen, een business school die zich specifiek op de autobranche richt.

Toen mocht ik voor negen maand naar het leger. Ik had gekozen voor de marine en was gestationeerd in Zeebrugge. Ik heb het geluk gehad veel te mogen varen. In die tijd was er nog geen piraterij en dus bleven we in de Europese wateren. Ik maakte deel uit van de technische dienst, mocht dus weer aan motoren prutsen en ik moet eerlijk zeggen: het was een toffe tijd die ik mij geen moment beklaag.

1991

In 1991 ben ik mee in de zaak van mijn ouders gestapt. Ik vond meteen mijn draai. Stap voor stap hebben we de zaak uitgebreid.

2006

In 2006 engageerde ik me voor de Gemeentebelangen. Als lid en sponsor van diverse verenigingen en organisaties, kende ik het reilen en zeilen in onze gemeente. Mijn politiek engagement is niet uit de lucht komen vallen. Als bestuurslid van vzw Heist Sportief, werd ik lid van de Sportraad. Ik kreeg goesting om meer op het bestuur te wegen en ik was meteen enthousiast toen burgemeester Lippens en Maxim Willems me vroegen om toe te treden tot de Gemeentebelangen. Ik was en ben er nog altijd van overtuigd dat een gemeente het best bestuurd wordt door een groep geëngageerde mensen die zich boven elke partij stellen en voor wie het belang van de gemeente primeert. Die ingesteldheid vind ik bij de Gemeentebelangen.

Mijn allereerste campagne was meteen succesvol. Ik werd verkozen en zetelde vanaf 1 januari 2007 in de gemeenteraad, waar ik me verdiepte in de domeinen die me nauw aan het hart liggen.

2009

In 2009 werden we ook concessiehouder voor Renault / Dacia, de alliantiepartner van Nissan. Toen onze zaak te klein werd, bouwden we op dezelfde plek in de Westkapellestraat een nieuwe ruime garage. Dat betekende wel een tijdje kamperen in containers, maar in oktober 2011 konden we onze nieuwe gebouwen in gebruik nemen met de voorstelling van de Leaf, de elektrische wagen van Nissan.

2012

Op 26 oktober 2012 openden we een tweede garage in Brugge, aan de Pathoekeweg.

In 2012 stelde ik me opnieuw kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Nu werd me een schepenambt toevertrouwd. Ik kreeg het beheer over stedenbouw, landbouw en waterbeheersing. Het laatste jaar kreeg ik er ook visserij bij.

In de voorbije zes jaar heb ik me met hart in ziel ingezet voor onze gemeente. Vaak maak ik lange dagen. De waardering echter die ik krijg van mijn klanten en de positieve feedback van onze inwoners op mijn inzet als schepen, geven me vleugels.

Ik verdeel mijn dag over het stadhuis, waar ik vergader met mijn medewerkers of met de burgemeester en mijn collega-schepenen, en de garages in Brugge en Knokke-Heist. Gelukkig kan ik rekenen op een fantastisch team in de garages. Maar zonder de steun van mijn vrouwtje Britt en van mijn ouders zou ik mij nooit zo met hart en ziel voor onze gemeente kunnen inzetten!

2018

Op 14 oktober ben ik opnieuw kandidaat voor de Gemeentebelangen.

Ik hoop dat ik mij met de steun en de stem van de kiezer opnieuw zes jaar met volle goesting mag inzetten voor een welvarend, veilig en proper Knokke-Heist.

bottom of page